Verkkouutiset

Republikaanit voittamassa enemmistön kongressin molempiin kamareihin

Republikaanit ovat ottamassa suurvoiton Yhdysvaltain vaaleissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentinvaalien yhteydessä Yhdysvalloissa valitaan kaikki kongressin alahuoneen eli edustajainhuoneen 435 edustajaa sekä 34 senaattoria satapaikkaiseen ylähuoneeseen senaattiin.

New York Timesin mukaan republikaanipuolue on saamassa hyvin suurella todennäköisyydellä enemmistön sekä edustajainhuoneeseen että senaattiin.

Keskiviikkoaamuna kello 7.30 kerrotun ennusteen mukaan republikaanit ovat saamassa edustajainhuoneeseen 237–239 paikkaa ja demokraatit 196–198 paikkaa. Ennusteen mukaan senaattiin kuuluisi vaalien jälkeen 53 republikaanisenaattoria ja 47 demokraattisenaattoria.

Senaatti ja edustajainhuone ovat jo nykyisin olleet republikaanienemmistöisiä.

New York Times ennusti keskiviikkoaamuna republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin voittavan vaalit yli 95 prosentin todennäköisyydellä.

Presidentin toimintakyvyn kannalta on keskeistä, että kongressin molempien huoneiden enemmistö tulee samasta puolueesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)