Donald Trump. LEHTIKUVA / AFP Saul Loeb

Republikaanit palkitsivat Donald Trumpin, vaikka tämä haukkui puolueen

Senaatin jäsenet perustivat uuden palkinnon ex-presidentille.

Yhdysvaltain republikaanipuolueen senaattorit ovat palkinneet entisen presidentin Donald Trumpin erityisellä vapaustaistelijan palkinnolla. Trump on ensimmäinen, jolle kyseinen Champion for Freedom Award -palkinto myönnetään.

Palkinto myönnetään henkilölle, joka on ”työskennellyt väsymättä luodakseen hyviä työpaikkoja, suojellakseen niitä arvoja jotka tekevät maastamme suuren ja torjuakseen demokraattien sosialistisen agendan”.

Senaatin republikaanien mukaan Trump ansaitsee palkinnon, koska hän nimitti kaudellaan kolme perustuslakia varjelevaa tuomaria korkeimpaan oikeuteen, leikkasi veroja ja suojeli maan rajoja.

– Presidentti Trump taistelee todistetusti kaikkien amerikkalaisten puolesta, sanoo senaatin republikaanien puheenjohtaja Rick Scott.

Trump sai palkinnon viikonloppuna Floridassa, jonne oli kokoontunut joukko republikaanipolitiikkoja ja puolueen tukijoita. Erikoiseksi palkinnon myöntämisajankohdan tekee se, että Trump haukkui viikonloppuna lyttyyn juuri senaatin republikaanit – tai tarkkaan ottaen vain ne senaattorit, jotka eivät kannattaneet hänen valheellista näkemystään vaalivilpistä marraskuun presidentinvaaleissa.

Erityisen voimakkaasti Trump arvosteli senaatin republikaanijohtajaa Mitch McConnellia. Trump sanoi, että McConnell on täydellinen häviäjä (stone cold loser) ja tyhmä paskiainen (dumb son of a bitch). Trump sanoi myös olevansa pettynyt entiseen varapresidentti Mike Penceen, jolla ei hänen mukaansa riittänyt rohkeutta vastustaa Joe Bidenin vaalivoittoa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt