Henri Alén. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ravintoloitsijan mukaan SDP käyttää puputaktiikkaa

Henri Alénin mielestä pää on mennyt pensaaseen alkoholin etämyynnissä.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén pitää pienpanimoiden etämyynnin kohdalla nähtyä ”show’ta” loistavana osoituksena siitä, miten kevät on mennyt.

– Julkisesti ollaan yhtä mieltä, paitsi Demarit jotka käyttää puputaktiikkaa. Ollaan ihan hiljaa ja toivotaan ettei kukaan huomaa että ollaan olemassa. Sit kun huomataan niin pää pensaaseen, Alén toteaa Twitterissä.

Hän on ryydittänyt tviittiään vedet silmissä nauravalla hymiöllä.

Toisessa tviitissään (alla) ravintoloitsija kuittaa asian jarruksi epäillylle perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.).

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on ajautunut erikoiseen vääntöön pienpanimoiden etämyyntioikeuden kanssa. Asiasta tehtiin aloite jo huhtikuussa ja sille on kertynyt laaja tuki niin hallitus- kuin oppositiopuolueistakin.

Etämyyntioikeuden sallimista ovat lupailleet vuoroin niin keskustalaiset kuin vihreätkin ministerit. Mitään ei tiettävästi ole kuitenkaan lopulta tapahtunut, eikä asian valmistelua ole käynnistetty.

Kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa penäsi perjantaina hallitusta selvittämään alkoholilinjansa esimerkiksi iltakoulussa.

– Sen pohjalta virkamiesten valmisteltava ja vastuuministeri Krista Kiurun
toimittava. Jos asia tärkeä, miksi ei vihreät ole asiaa hallituksessa ajanut? Vielä ei ole myöhäistä tarttua toimeen, Sarkomaa sanoi.

Arvostelua on tullut myös vihreistä.

– Se, että mitään ei tapahdu alkaa turhauttaa aivan todella, Hallituksessa kun on viisi puoluetta ei voi Krista Kiuru yksin sanella mitä täällä tapahtuu. Me tarvitaan tolkkua tähän hommaan, vihreiden varapuheenjohtaja, varakansanedustaja Fatim Diarra tviittasi.

Helsingin Sanomien mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä ei ole mitään vireillä esityksen tiimoilta. Krista Kiurun kabinetista on puolestaan sanottu, ettei siellä olla tietoisia siitä, mitä esityksiä heiltä odotetaan. Itse ministeri taas kertoi HS:lle, että asian eteneminen on hallitusryhmien käsissä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt