Ravintoloitsija, kokki Henri Alén pelkää, että ravintola-alalle tulee työntekijäpula koronatuhon jäljiltä, kertoo Yle.
Alén omistaa Helsingissä useita ravintoloita. Hän on joutunut lomauttamaan henkilökuntaansa, mutta hänen ei ole tarvinnut irtisanoa ketään.
Monet Alénin työntekijät ovat sinnitelleet mukana, vaikka työtunnit ovat vähentyneet, mutta osa on lähtenyt lopullisesti ja vaihtanut alaa tai lähtenyt opiskelemaan.
Ravintola-alalla on paljon työperäisiä maahanmuuttajia, joiden oleskelulupa perustuu työpaikkaan. Alén uskoo, että samat ongelmat alkavat näkyä muuallakin, missä työskentelee paljon ulkomaalaisia, kuten siivous- ja hotellialalla.
Alén arvostelee hallituksen ravintolarajoituksia epäreiluiksi ja epäloogisiksi.
– Täällä voi jonottaa ennen aamuyhdeksää baariin, mutta jos haluaa työpäivän jälkeen ostaa lasillisen viiniä ravintolasta, niin se on kiellettyä, Alén sanoi Ylelle.
Ravintoloiden piti lopettaa alkoholin tarjoilu keväällä jo klo 17. Välillä rajoitukset ovat muuttuneet viikon välein.
Alén muistuttaa, että vain pieni osa koronatartunnoista on jäljitetty ravintoloihin.
– Tässä on ollut enemmän kyse alkoholipolitiikasta. Meillä Suomessa kummittelevat edelleen raittiusliikkeen perinteen haamut, Alén totesi Ylelle.