X
SULJE MAINOS
Suljettu ravintola Helsingin Vaasankadulla. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Ravintoloiden rajoitukset pysyvät voimassa

Rajoitukset lieventyvät vain Kymenlaakson maakunnassa sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirissä.

Ravintoloiden rajoitusten muutokset tulivat voimaan tänään keskiyöllä. Nyt annetulla asetuksen muutoksella rajoitukset lieventyvät Kymenlaakson maakunnassa sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirissä. Muilla alueilla rajoitukset säilyvät ennallaan.

Ravitsemisliikkeiden rajoitukset Ahvenanmaan, Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Kainuun, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa saa olla käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Anniskelu päättyy kello 22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki ravintola-asiakkaille kello 05-23.

Lisäksi näiden alueiden ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen sisätiloissa ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja.

Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on kolmasosa asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista.

Ravintolassa, jossa anniskelu on päätoimiala, anniskelu päättyy kello 18 ja liike saa olla avoinna ravintola-asiakkaille kello 05-19. Muissa ravintoloissa anniskelu päättyy kello 19 ja liike saa olla avoinna ravintola-asiakkaille kello 05-20.

Lisäksi näiden alueiden ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Näin esimerkiksi karaoke ja tanssiminen sisätiloissa ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja.

Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan maakunnissa ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on kolmasosa asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista.

Alkoholia saa anniskella kello 7-17. Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, aukioloaika on kello 05-18. Muut ravintolat saavat olla auki ravintola-asiakkaille kello 05-19.

Myös näiden alueiden ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Karaoke-esiintymiset ja tanssiminen ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Yllä mainitut asiakaspaikkarajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt