Lounasravintola Ruoholahdessa Helsingissä 10. maaliskuuta 2021. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Ravintolat kiinni asiakkailta 18.4. asti

Sulku päättyy Kittilässä ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Ravintolat ja muut ravitsemisliikkeet on pidettävä 18.4.2021 saakka suljettuna asiakkailta niillä alueilla, joilla se on välttämätöntä koronaepidemian leviämisen estämiseksi.

Hallituksen päätöksen mukaan ravintolat voivat avautua asiakkaille huomenna perjantaina Kittilässä ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Ravitsemisliikkeet on pidettävä suljettuina asiakkailta seuraavissa maakunnissa: Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta, Kanta-Häme, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Keski-Suomi ja Pohjanmaa.

Sulun piiriin eivät kuulu Ahvenanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi ja Pohjois-Pohjanmaa.

Suljettavia ravitsemisyrityksiä ovat muun muassa kahvilat, ravintolat, baarit ja yökerhot, jotka ovat avoinna yleisölle. Sulku koskee myös terasseja.

Ravintolat ja kahvilat voivat kuitenkin myydä ruokien tai juomien noutoannoksia suoraan asiakkaalle tai toimittaa niitä joko itse tai muiden palveluntarjoajien kautta asiakkaalle esimerkiksi kotiin.

Ravintoloiden sulku ei koske henkilöstöravintoloita, jotka eivät ole avoinna yleisölle. Vanhainkotien, sairaaloiden, varuskuntien, vankiloiden, päiväkotien ja koulujen ruokalat sekä muut ulkopuolisilta suljetut henkilöruokalat voivat siis olla auki. Niiden tulee kuitenkin noudattaa muita koronaepidemian vuoksi säädettyjä rajoituksia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt