Poliisi valvoo ravintolarajoitusten noudattamista. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ravintolarajoitusten muutokset voimaan tänään

Hallitus on muuttanut asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa.

Asetuksen muutos tuli voimaan tänään keskiyöllä. Asetuksen muutoksella Keski-Suomen maakunnassa ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä rajoitukset lievenevät perustason rajoituksiin.

Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pohjanmaan maakunnissa ravitsemisliikkeiden anniskelu- ja aukioloaikoja vapautetaan. Tämä toteutetaan lisäämällä aiemmin kaksitasoisiin rajoituksiin uusi kolmas välitaso. Muilla alueilla rajoitukset säilyvät ennallaan.

Rajoitusten lieventämisen edellytyksenä on epidemiatilanteen parantuminen. Hallituksen mukaan tavoitteena on ravintolarajoitusten asteittainen keventäminen terveysturvallisella tavalla kaikilla alueilla.

Ravitsemisliikkeiden rajoitukset Ahvenanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Kainuussa, Keski-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä tästä päivästä lukien anniskelu päättyy kello 22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki ravintola-asiakkaille kello 05-23.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa saa olla käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Lisäksi näiden alueiden ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen sisätiloissa ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja.

Kanta-Hämeessä, Satakunnassa ja Pohjanmaalla ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on kaksi kolmasosaa asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista.

Ravintolassa, jossa anniskelu on päätoimiala, anniskelu päättyy kello 18 ja liike saa olla avoinna ravintola-asiakkaille kello 05-19. Muissa ravintoloissa anniskelu päättyy kello 19 ja liike saa olla avoinna ravintola-asiakkaille kello 05-20.

Lisäksi näiden alueiden ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen sisätiloissa ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja.

Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Itä-Savon sairaanhoitopiirissä ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on kolmasosa asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista.

Alkoholia saa anniskella kello 7-17. Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, aukioloaika on kello 05-18. Muut ravintolat saavat olla auki ravintola-asiakkaille kello 05-19.

Myös näiden alueiden ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke-esiintymiset ja tanssiminen ovat kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Yllä mainitut asiakaspaikkarajoitukset ja ”tanssikielto” eivät koske ulkoterasseja.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille.

Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt