Verkkouutiset

Ravintolapäällikkö arvostelee korona-ajan viestintää. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ravintolapäällikkö MTV:lle: Hillitöntä säätöä jokaisen tapahtuman kohdalla

Suomea kehotetaan ottamaan mallia naapureista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsinkiläinen ravintolapäällikkö kuvailee ravintola-alaan kohdistuvia rajoituksia ”hillittömäksi säädöksi” ja Sanna Marinin (sd.) hallituksen viestintää epäselväksi.

MTV:n haastattelema Joni Bitter työskentelee helsinkiläisen Bar Loosen ravintolapäällikkönä. Pandemia-aika on iskenyt kovaa ravintola-alaan, ja Bitterin mukaan liikevaihto on tippunut neljännekseen normaalista. Esiintyjiä on vaikea löytää, ja Bitter pelkää useiden ravintola-alan ihmisten hakeutuneen muille aloille töihin.

– Onhan se hillitöntä säätöä jokaisen meidän tapahtumamme kohdalla, Bitter sanoo.

Bitter on itse lomautettu pandemian aikana kahdesti.

– Ensimmäisessä lomautuksessa tuli aika kylmää kyytiä, sillä en kuulunut mihinkään kassaan, joten tipuin pelkälle päivärahalle.

Bitter arvostelee etenkin hallituksen viestintää ”epäloogiseksi”.

– Facebookin ravintoloiden keskusteluryhmissä aina ihmetellään, mitkä ovat tällä hetkellä vallitsevat ravintolarajoitukset missäkin, hän kertoo.

Pohjoismaisissa naapureissa ravintolat ja yökerhot ovat auki normaalisti, Bitter muistuttaa.

– Suomessa ollaan taas niin härmäläisesti ja takaperoisesti liikkeellä.

– Hätäratkaisuina ravintolat ja tapahtumat ovat ne, joita ensimmäisenä ruoskitaan rajoituksilla, kun mitään muuta ei keksitä, Bitter uskoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)