Rauman telakka-aluetta syyskuussa 2020. LEHTIKUVA/JUHA SINISALO

Rauman telakalta satoja karanteeniin – 240 tartuntaa

Karanteenimääräys koskee lähes koko 800 hengen tuotantohenkilöstöä.

Karanteenit lasketaan alkaneeksi viimeisestä mahdollisesta altistumispäivästä lähtien. Aikaisemmin karanteeniin on jo asetettu näistä noin 160 henkilöä.

Jokaiselta karanteeniin asetetulta otetaan koronavirusnäyte uudelleen ennen karanteenin päättymistä ja mahdollista työhön paluuta.

Edellisviikonlopun ja kuluneen viikon aikana noin tuhat telakalla työskennellyttä testattiin koronaviruksen varalta. Tartuntoja ilmeni kaikkiaan noin 240. Tartunnan saaneet on asetettu eristykseen. Sairastuneita ei tällä hetkellä ole sairaalahoidossa.

Rauman kaupungin mukaan telakan pääurakoitsija Rauma Marine Constructions ja telakalla toimivat alihankintayritykset ovat tarkentamassa työskentelyyn liittyviä turvallisuussuunnitelmiaan ja täydentävät näitä myös karanteenin ja eristyksen aikaisin toimin, joiden avulla pyritään varmistamaan työntekijöiden ruokailu-, asumis-, ja kuljetusjärjestelyt terveysturvallisella tavalla sekä estämään jatkotartunnat.

Karanteeni- ja eristysmääräyksen rikkominen on rikoslaissa säädetty rangaistavaksi. Karanteeneja valvova tartuntatautiviranomainen voi tehdä poliisille virka-apupyynnön, jos on syytä epäillä, että karanteenimääräyksiä rikotaan.

Telakan alueella ei tällä hetkellä tehdä tuotannollista työtä. Tiloissa suoritetaan siivouksia ja desinfiointeja, joiden lisäksi ylläpitävät työt sekä valvonta jatkuvat.

Telakan tuotannon avaamisesta RMC ilmoittaa myöhemmin, kun siihen on edellytykset olemassa.

Telakan tilannetta arvioidaan seuraavaksi tänään maanantaina.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt