Rauman telakka-aluetta syyskuussa 2020. LEHTIKUVA/JUHA SINISALO

Rauman telakalla jo yli sata koronatartuntaa

Telakan alueella työskentelevien testausta jatketaan tänään.

Rauman kaupungin mukaan torstaina aamupäivään mennessä uusia positiivisia tuloksia Rauman telakalla on ilmennyt 52, joten telakalta on löydetty tähän mennessä yhteensä 106 tartuntaa noin 400 testatun joukosta.

Telakan alueella työskentelevien testausta jatketaan edelleen tänään perjantaina. Näytteenoton jälkeen henkilöt poistuvat työpaikalta koteihinsa, ja heidät asetetaan omaehtoiseen karanteeniin, kunnes vastaus saadaan. Sairastuneet asetetaan eristykseen.

Tartunnanjäljityksessä altistuneeksi tunnistettavat asetetaan viranomaisen määräämään 14 vuorokauden karanteeniin riippumatta testituloksesta.

Osasta näytteistä testataan myös koronan muuntovirus. Mikäli muuntovirusta löytyy, ovat torjuntatoimenpiteet samat kuin tavallisissa koronavirustartunnoissa. Koronan muuntovirus tutkimusten tuloksia ei ole vielä saatu.

Rauman terveyspalvelut tekee tartunnanjäljitystyötä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin ja Rauman telakan toimijoiden kanssa, jotta tartuntatautiketju saadaan katkaistua. Telakan alueen toimitiloissa suoritetaan tulevan viikonlopun aikana tehostettu siivous.

Rauman terveyspalveluista tähdennetään, että mikäli karanteeniin määrätty sairastuu, hänen on mentävä testiin. Testauksen avulla ei kuitenkaan voida lyhentää karanteeniaikaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt