Rauman aluesairaala, terveyskeskus. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Raumalla yhteensä 301 koronatartuntaa

Telakan tartuntojen määrä on tarkentunut 237:ään.

Rauman kaupungin kaikki telakan alueella työskentelevät on testattu. Viimeiset koronavirusnäytteet otettiin perjantaina 19.2. Koronatartuntojen määrä tarkentui 237:ään noin tuhannen testatun joukosta.
Kaikkiaan Raumalla on todettu viimeisen kahden viikon aikana 301 koronatartuntaa.

Tartunnan saaneet on asetettu eristykseen. Sairastuneita ei ole tällä hetkellä sairaalahoidossa.

Satoja Rauman telakalla työskenteleviä henkilöitä, jotka ovat altistuneet on asetettu karanteeniin. Karanteenit lasketaan alkaneeksi viimeisestä mahdollisesta altistumispäivästä lähtien tai näytteenottopäivästä. Jokaiselta karanteeniin asetetulta otetaan koronavirusnäyte uudelleen ennen karanteenin päättymistä ja mahdollista työhön paluuta.

Karanteeni- ja eristysmääräyksen rikkominen on rikoslaissa säädetty rangaistavaksi. Karanteeneja valvova tartuntatautiviranomainen voi tehdä poliisille virka-apupyynnön, jos on syytä epäillä, että karanteenimääräyksiä rikotaan.

Osa näytteistä on lähetetty analysoitavaksi muuntovirusten varalta. Muutamista näytteistä on saatu vastaukset, eikä niissä ole todettu muuntovirusta.

Rauman terveyspalvelut on tehnyt tartunnanjäljitystyötä yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin ja Rauman telakan toimijoiden kanssa.

Rauman kaupungin terveyspalveluiden ylilääkäri Hannu Nordqvist on ilmaissut huolensa vakavan koronalevinneisyyden tilanteesta Raumalla. Nordqvistin huoli käy ilmi hänen sote-valiokunnan sunnuntaiseen kriisikokoukseen kirjoittamastaan esittelytekstistä, kertoo Länsi-Suomi.

Rauman telakan RMC:n tuotannon työntekijät ovat suurelta osin ei-suomenkielisiä, mikä on Nordqvistin mukaan aiheuttanut omat haasteensa.

– Tartunnanjäljityksen haasteellisuutta on lisännyt tarve tulkin käyttöön, kulttuurierot ja ajoittainen vaikeus tavoittaa RMC:n tai alihankkijoiden henkilöstöä, Nordqvist kirjoittaa.

Hänen mukaansa työntekijöiden tiivis yhteiselo lienee omalta osaltaan lisännyt koronan leviämisen todennäköisyyttä.

– Myöskin työntekijöiden asuminen ryhmämajoituksissa ja kulkeminen työpaikalle ryhmäkuljetuksissa lisäävät covid-infektioiden todennäköisyyttä. Asumista ei ole ollut kohortoitu, joten covidiin sairastunut on voinut altistaa ja tartuttaa samassa majoituksessa asuvat, Nordqvist toteaa.

Perjantaista lähtien suljetun telakan alueen tilannetta arvioidaan jälleen tänään tiistaina.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt