Poliisiauto Turun Kauppatorilla lauantaina. (Lehtikuva/Vesa Moilanen)

”Rauhallinen, ei tervehtinyt uskonnollisesti” – näin Turun epäillystä kerrotaan

Turun puukotuksista epäiltyä nuorta marokkolaismiestä kuvataan hiljaiseksi.

Turun perjantain puukotuksen pääepäiltyä kuulusteltiin ensimmäistä kertaa sunnuntaina iltapäivällä. Krp ei ole kertonut asiasta enempää tutkinnallisista syistä.

Viranomaisten julkistamien tietojen mukaan epäilty on Suomeen vuonna 2016 turvapaikanhakijana tullut marokkolaismies, joka on kertonut iäkseen 18 vuotta.

Puukotuksia tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja niiden yrityksinä. Pääepäillyn lisäksi on pidätetty neljä muuta marokkolaismiestä. Heitä poliisi on kuvannut yhteistyöhaluisiksi.

Suojelupoliisin johtajan Antti Pelttarin mukaan epäillyn profiili on samankaltainen kuin monissa Euroopan viimeaikaisessa radikaali-islamistissa terroriteoissa.

Mediassa on liikkunut viikonlopun aikana erilaisia pääepäillyn tunteneilta henkilöiltä peräisin olevia tietoja.

Turun Sanomat kertoi lähteisiinsä viitaten, että rauhallisen ja eristäytyneen oloinen Abdul Rahman -nimellä Suomeen tullut mies asui Pansion vastaanottokeskuksessa ja kävi lähibaareissa pelaamassa biljardia ja pelikoneita.

Miestä on kuvattu masentuneen oloiseksi. Helsingin Sanomien jututtaman paikallisen ravintoloitsijan mukaan pääepäilty ei myöskään vaikuttanut erityisen uskonnolliselta.

Epäilty kävi yrittäjän pitseriassa kymmeniä kertoja ja yrittäjä kertoo tuntevansa hänet melko hyvin. Ravintoloitsijan mukaan epäilty ei esimerkiksi ollut tervehtinyt sanomalla ”merhaba” tai ”salam aleikum”, kuten uskonnollinen henkilö tekisi.

Turun puukotuksien pääepäiltyä esitetään vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa maanantaina. Poliisi ei ollut vielä sunnuntaina kertonut aikooko se esittää neljän muun epäillyn vangitsemista. Poliisi teki sunnuntaina myös uusia kotietsintöjä muun muassa Turun Runosmäessä. Uusia kiinniottoja ei kuitenkaan ole tehty.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt