Rasisminvastaisen hankkeen postaus raivostutti – vastusti perussuomalaisten pääsyä hallitukseen

Ei rasismille -hankkeen jakama kirjoitus ”rasistipuolueesta” kuohutti sosiaalisessa mediassa.

Ei rasismille -hanke jakoi vapun alla Facebook-sivuillaan sivullisen tekemän blogikirjoituksen Nyt saa loppua persujen paijaus!.

Siinä kirjoittaja ihmetteli, miten ”varteenotettavat suomalaiset puolueet miettivät tosissaan, millä tavalla tekisivät hallitusyhteistyötä rasistipuolueen kanssa”. Perussuomalaisia sanottiin ”ihmisten yhtäläisen arvon kieltävää ohjelmaa ajavaksi puolueeksi”.

Ei rasismille -hanke on ilmoituksensa mukaan Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama rasisminvastainen hanke, jota Punainen Risti hallinnoi.

Tekstin jakaminen kuohutti Facebook-ryhmän eräitä kommentoijia ja muun muassa maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvien Hommaforum-keskustelupalstaa. Siellä loukkaannuttiin koetusta kannanotosta sisäpolitiikkaan hallitusneuvotteluiden alla.

Ei rasismille -hanke on nyt julkaissut Facebook-sivuillaan periaatteensa, joiden mukaan ”yksi tärkeimmistä tehtävistä on herättää keskustelua, vaikuttaa ja jakaa tiedotteita ja uutisia kaikista eri näkökulmista (blogit, puheenvuorot, artikkelit ym.) koskien kaikille suomalaisille yhteisiä aiheita kuten rasismi/yhdenvertaisuus/maahanmuutto/pakolaisuus”. Tarkennus kerrotaan tehdyn, koska hanketta itseään syytettiin rasistisesta toiminnasta, kun se jakoi kirjoituksen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt