X
SULJE MAINOS
Ranskan presidentti Emmanuel Macron. LEHTIKUVA/AFP

Ranskan presidentti vierailee Suomessa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen puolisonsa Brigitte Macron saapuvat viralliselle vierailulle Suomeen 29.–30. elokuuta.

Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö rouva Jenni Haukion kanssa.

Vierailu alkaa keskiviikkoiltana 29. elokuuta vastaanottoseremonioilla ja juhlaillallisella Presidentinlinnassa. Yleisöllä on mahdollisuus seurata vastaanottoseremoniaa Kauppatorilta alkaen noin kello 19.45, tosin säävarauksella.

Presidentti Sauli Niinistö ja presidentti Emmanuel Macron käyvät viralliset keskustelut torstaina aamupäivällä Presidentinlinnassa. Esillä ovat muun muassa turvallisuus- ja puolustuspolitiikka, suhteet Venäjään ja Yhdysvaltoihin, arktiset kysymykset ja ilmastonmuutos sekä monenkeskisen kansainvälisen järjestyksen tila.

Keskustelujen päätteeksi presidentit pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden Presidentinlinnan Peilisalissa.

Lehdistötilaisuuden jälkeen Macron vierailee Aalto-yliopistolla yhdessä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa ja tutustuu suomalaisiin innovaatioihin.

Kesärannassa järjestettävällä työlounaalla Sipilä ja Macron keskustelevat ajankohtaisista EU-asioista, kuten EMU:sta, maahanmuutosta sekä EU:n puolustukseen liittyvistä asioista. Lounaan päätteeksi Sipilä ja Macron pitävät lehdistötilaisuuden.

Rouva Jenni Haukio ja rouva Brigitte Macron tutustuvat torstaina pian avautuvaan Uuteen lastensairaalaan Helsingin Meilahdessa sekä vierailevat Suomenlinnassa.

Kyseessä on Macronin ensimmäinen vierailu Suomessa. Niinistö vieraili Ranskassa edellisen kerran vuonna 2015, jolloin hän osallistui Pariisin ilmastokokoukseen. Virallisen vierailun Ranskaan Niinistö teki vuonna 2013.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt