Ihmiset jättivät kukkia murhatun opettajan koulun luokse lauantaina. LEHTIKUVA / AFP Bertrand Guay

Ranskan presidentti: Opettajan murha oli islamistinen terrori-isku

Muhammad-pilapiirroksia oppilailleen näyttänyt opettaja tapettiin perjantaina.

Ranskalaisessa Conflans-Saint-Honorinen kaupungissa tapahtui perjantai-iltapäivänä murha, jossa paikallisen koulun opettaja mestattiin, uutisoi Euronews.

Opettaja oli aiemmin keskustellut oppilaidensa kanssa satiirilehti Charlie Hebdon julkaisemista profeetta Muhammadin pilapiirroksista, jotka aiheuttivat suuren kohun niiden julkaisun jälkeen vuonna 2015.

Teosta syytetään Moskovassa syntynyttä 18-vuotiasta tšetšeenitaustaista miestä. Poliisi joutui ampumaan veitsellä ja ilmakiväärillä aseistautuneen miehen läheisessä Éragnyn kaupungissa, kun tämä alkoi käyttäytymään uhkaavasti poliiseja kohtaan eikä suostunut laskemaan aseitaan.

Le Figaron mukaan yhdeksän ihmistä on pidätetty tapaukseen liittyen. Pidätyksistä neljä tapahtui tekijän kodin luona.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kutsui perjantai-iltama verityötä islamistiseksi terrori-iskuksi ja lupasi, että uhrille järjestettäisiin kansallinen muistotilaisuus.

– Yksi kansalaisistamme murhattiin tänään, koska hän oli opettaja, koska hän kertoi oppilailleen sananvapaudesta ja vapaudesta uskoa tai olla uskomatta, Macron kertoi.

Myös kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma kommentoi tapahtumaa tuoreeltaan Twitterissä.

– Tämä on järkyttävä uutinen. Teko on mitä julmin terroriteko. Opettaja oli käsittelemässä ilmaisuvapautta, ja siihen liittyen oli näyttänyt Muhammed-pilakuvia, Kauma kommentoi.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt