Keltaliivien mielenosoittajaa pidätetään Brysselissä EU-parlamenttitalon lähellä. Photo by Aris Oikonomou / AFP - LEHTIKUVA / AFP

Ranskan mielenosoitukset levinneet myös Belgiaan

Poliisi pidätti noin 50 henkilöä Brysselissä varhain lauantaiaamuna.

Ranskan keltaliivien mielenosoitukset ovat levinneet Belgian pääkaupunkiin Brysseliin, uutisoi la Libre.

Brysselin poliisin edustaja Ilse Van de Keere kertoo, että pidätykset tapahtuivat eri puolilla kaupunkia. Ensimmäiset pidätykset tehtiin Brysselin suurimmilla rautatieasemilla Gare du Midillä ja Brysselin päärautatieasemalla sekä Brysselin läpi kulkevalla pääkadulla. Paikan päällä olevan kirjeenvaihtajan mukaan viimeisimmät pidätykset tapahtuivat valvonnan alla eikä niissä käytetty väkivaltaa.

Teitä, rautatieasemia ja bussilinjoja on kuitenkin suljettu. Belgian pääkaupungin Brysselin metro-, raitiovaunu- ja linja-autoliikenteestä vastaava STIB tiedottaa aiheesta Twitterissä.

– Metroasema Park on suljettu, metrot eivät pysähdy siellä. Linjat 21, 27, 49, 50, 60, 78 ja 80 hidastuvat huomattavasti, STIB twiittaa.

– Tapahtuma vaikuttaa keskustaan ja Schumanin piiriin kulkeviin busseihin. Käyttäkää ensisijaisesti maanalaista verkostoa. Jotkut asemat ovat suljettu poliisin toimesta, yhtiöstä tiedotetaan.

Le Soir lehden toimittaja Frédéric Delepierre on ottanut mielenosoituksesta kuvia Twitteriin. Hän kertoo tilanteen kärjistyvän Brysselissä koko ajan.

– #keltaliivit vaatimassa Michelin ja Macronin eroa, 200 hengen mielenosoittajaryhmä rue de la Loilla. Toistaiseksi rauhanomaista, Delepierre twiittaa.

– Poliisit ja mielenosoittajat ensi kertaa vastakkain pääkadulla, hän jatkaa neljä minuuttia myöhemmin.

Mielenosoitusten taustalla on ranskalaisten tyytymättömyys nouseviin elinkustannuksiin ja presidentti Macronin hallintoon. Mielenosoittajat syyttävät presidenttiä siitä, että hänen politiikkansa suosii rikkaita ja kurittaa köyhiä.

Uusimpien kannatusmittausten mukaan Presidentti Macronin kannatus oli marraskuussa 2018 vain 18 prosenttia. Ranskalaisista 83% pitää keltaliivien protestia oikeutettuna.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt