Franky Zapatan lentolauta oli näyttävästi esillä Ranskan kansallispäivässä. LEHTIKUVA / AFP Alain Jocard

Ranskan ”lentävä sotilas” aikoo lentää Englantiin

Kansallispäivänä esitellystä lentolaudasta povataan erikoisjoukkojen tulevaisuuden välinettä.

Ranskan kansallispäivän paraatissa lentolaudalla liikkunut sotilas aikoo yrittää Englannin kanaalin ylittämistä laudalla, uutisoi The Guardian.

Viime viikon lauantaina Pariisissa esitellystä lentolaudasta povataan erikoisjoukkojen tulevaisuutta. Todistetusti lauta on lentänyt 150 metrin korkeuteen, 140 kilometrin tuntinopeudella ja kuuden minuutin ajan, mutta laskennalliset enimmäisarvot ovat kolmen kilometrin lentokorkeus, 200 km/h lentonopeus ja puolen tunnin lentoaika.

Laudan kehittänyt ja sitä paraatissa lentänyt Franky Zapata aikoo käyttää lautaa Englannin kanaalin yli lentämiseen. Lennon on tarkoitus tapahtua torstaina, kun ensimmäisestä kanaalin yli lentokoneella lennetystä lennosta tulee kuluneeksi 110 vuotta.

Lentäjän mukaan Ranskan kansallispäivän näytös oli helppoa verrattuna nyt edessä olevaan haasteeseen.

– Käytin silloin kolme prosenttia laitteen suorituskyvystä ja kanaalin ylittämistä varten tarvitaan yhdeksänkymmentäyhdeksän prosenttia. Se ei tule olemaan helppoa. Uskon onnistumismahdollisuuksieni olevan noin kolmekymmentä prosenttia, Zapata sanoi.

Lisähaasteen kanaalin ylitykselle aiheuttaa se, että Ranskan merivalvontaviranomaiset ovat kieltäneet laivojen sijoittamiseen kanaaliin laudan tankkauspaikoiksi, sillä alukset saattaisivat haitata yhtä maailman vilkkaimmista merenkulkuväylistä.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt