X
SULJE MAINOS
Ranska asettaa uusia rajoituksia koronan leviämisen hidastamiseksi. LEHTIKUVA / AFP Pascal Guyot

Ranskaan uusia koronarajoituksia – yöllä liikkuminen kielletään

Rajoituksilla halutaan hidastaa tartuntojen eksponentiaalista kasvua.

Ranskan hallitus ottaa lauantaina käyttöön kuukauden kestävän ulkonaliikkumiskiellon koronaviruksen leviämisen estämiseksi, uutisoi France 24.

Kielto koskee Pariisia ja seitsemää muuta suurkaupunkia, joissa asuu yhteensä 20 miljoonaa ihmistä. Näissä kaupungeissa ulkona liikkuminen on nyt kielletty iltayhdeksän ja aamukuuden välillä.

– Lauantai-illasta lähtien kaikkien tulisi pysyä kotonaan, tiivisti Ranskan pääministeri Jean Castex.

Uusien rajoitusten mukaan kodista saa poistua ulkonaliikkumiskiellon aikana vain sairaalaan, apteekkiin, poliisiasemalle, töihin, koiraa ulkoiluttamaan tai lähisukulaista auttamaan. Poistumiseen tarvitaan lupalappu, ja ensikertalaiset saavat kiellon rikkomisesta 135 euron sakon. Toistuvasti kieltoa rikkovat voidaan tuomita vankeuteen puoleksi vuodeksi.

Ulkonaliikkumiskiellon lisäksi myös kaikki julkiset tapahtumat ja juhlat on kielletty ja yli kuuden ihmisen tapaamisia on myös kehotettu välttämään.

Rajoitukset ovat saaneet osakseen myös kritiikkiä, sillä tällä hetkellä suurin osa uusista tartunnoista on jäljitetty kouluihin ja työpaikoille. Muun muassa kansanedustaja ja entinen presidenttiehdokas Jean-Luc Mélenchon ehti kritisoida Twitterissä presidentti Emmanuel Macronia rajoitusten huonosta kohdistamista.

– 60 prosenttia uusista tartunnoista tapahtuu töissä, kouluissa ja yliopistoissa kello 8 ja 19 välillä. Tästä huolimatta Macron kieltää ravintoloissa ja baareissa käynnin kello 20 ja 6 välillä. Tervetuloa Absurdistaniin, Mélenchon sivalsi.

Ranskan koronavirustilanne on heikentynyt huomattavasti kuluneiden viikkojen aikana. Torstaina maassa todettiin 30 621 uutta tartuntaa, kun viikkoa aikaisemmin tartuntoja todettiin päivässä vain 20 000. Lisäksi positiivisten testien osuus kaikista koronatesteistä on noussut 12,6 prosenttiin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt