Palkankorotuksista on neuvoteltu seitsemän viikkoa. LEHTIKUVA / AFP Damien Meyer

Ranskassa hoitajille 183-265 e/kk koronalisät

Eniten kasvavat harjoittelijoiden ja julkisen puolen lääkäreiden palkat.

Ranskan hallitus on päässyt viikkojen neuvottelujen jälkeen sopimukseen hoitohenkilökunnan palkankorotuksista.

Ranskan terveysministeri Olivier Véran kuvaa korotuksia historiallisiksi. Ne ovat suuruudeltaan 183-256 euroa kuukaudessa. Jokaisen hoitohenkilökuntaan kuuluvan palkkoja korotetaan.

Hoitajat ovat taistelleet ihmishenkien pelastamiseksi lannistumatta ja luovuttamatta. Asian tunnustamisen lisäksi he ovat odottaneet toimia: Tänään allekirjoitettu sopimus sisältää historiallisen korotuksen palkkoihin, terveysministeri toteaa Twitterissä.

Uudistuksen arvo on yhteensä 8,1 miljardia euroa. Palkkojen korottamiseen päädyttiin korotuskiistasta syntyneiden mielenosoitusten jälkeen. Ranskassa hoitajien panos epidemian hoidossa on ollut esillä runsaasti keväästä lähtien.

Suomessa yksikään sairaanhoitopiiri ei päätynyt maksamaan hoitajille koronalisää. Korvauksena on lähetetty esimerkiksi kiitoskirje tai tarjottu välipaloja. Yhdessä sairaanhoitopiirissä on tarjottu myös 3,75 euron lounaskorvaus.

Ranska on Euroopassa yksi koronavirusepidemian pahiten koettelemia maita. Maassa on todettu yli 172 000 vahvistettua tartuntaa ja yli 30 000 kuolemaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt