X
SULJE MAINOS
Tuuli on puuskissa mahdollisesti myrskylukemissa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Rankkasateet ja rajut tuulet iskevät Suomeen

Sade on runsasta etenkin Loviisa-Kajaani-linjalla, ja tuuli muuttuu puuskaiseksi idässä.

Suomeen saapuu Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan tänään tiistaina syvenevä matalapaine, joka tuo mukanaan rankkasateita ja voimakkaita tuulia.

Uusia sateita nousee etelästä ja lähivuorokauden aikana sade on runsasta etenkin Loviisa-Kajaani-linjalla. Myös tuuli muuttuu puuskaiseksi idässä.

Tuuli alkaa voimistua Suomenlahdella puolenpäivän aikoihin. Tuuli on merellä kovaa ja puuskissa mahdollisesti myrskylukemissa. Matalapaineen jatkaessa matkaa sisämaahan voi maan itäosassa esiintyä vahinkoa aiheuttavia puuskia.

Matalapaineen keskuksen reitillä sademäärä kohoaa Ilmatieteen laitoksen mukaan suureksi. Sadetta voi kertyä kapealle vyöhykkeelle paikoin yli 50 millimetriä, mikä vastaa tyypillistä kesäkuun sademäärää.

Laitos varoittaa, että rankkasade voi aiheuttaa vahinkoja. Todennäköisimmin rankin sade osuu Uudenmaan ja Kymenlaakson rajalta kohti Pohjois-Savoa ulottuvalle vyöhykkeelle.

Ennusteeseen liittyy melko suuria epävarmuuksia. Ilmatieteen laitos muistuttaa etenkin vesillä liikkujille, että on syytä seurata aktiivisesti voimassa olevia varoituksia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt