Taideyliopiston Sörnäisten kampuksen rakennustyömaa Helsingissä. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Rakentamisen myynti laskee jo lähes joka toimialalla

Koko rakennusalan liikevaihto ja myynnin määrä laskivat syyskuussa elokuuhun verrattuna.

Rakentamisen kausitasoitettu liikevaihto laski Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan syyskuussa 0,4 prosenttia elokuusta. Kausitasoitettu myynnin määrä laski 0,6 prosenttia.

Vuodentakaisesta koko rakennusalan liikevaihto vielä kasvoi työpäiväkorjattuna 1,9 prosenttia, mutta talonrakentamisen toimialalla kasvua oli vain 0,2 prosenttia. Talonrakentamisen liikevaihdon kehitys on ollut vaisua jo viimeiset viisi kuukautta.

Maa- ja vesirakentamisen työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta 4 prosenttia. Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 3,2 prosenttia. Erikoistunut rakennustoiminta on kasvanut liikevaihdolla mitattuna tasaisesti jo pitkään.

Kun hintamuutosten vaikutus poistetaan liikevaihdosta, jää maa- ja vesirakentaminen ainoaksi rakennusalan kasvusektoriksi. Myynnin määrä kasvoi maa- ja vesirakentamisessa 3,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Sen sijaan talonrakentamisessa myynnin määrä laski 3,6 prosenttia ja erikoistuneessa rakennustoiminnassa 0,7 prosenttia. Koko rakennusalalla myynnin määrä laski syyskuussa vuodentakaisesta 1,2 prosenttia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt