Asuinrakentamiseen myönnettiin rakennuslupia kesä-elokuussa 2,5 miljoonaa kuutiometriä, kun vuosi sitten määrä oli 3,1 miljoonaa kuutiometriä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Rakennusluvat notkahtivat rajusti kesällä

Myös rakentamisen volyymi ja aloitukset vähenivät vuodentakaisesta.

Kesän aikana myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärät vähenivät Tilastokeskuksen mukaan vuodentakaisesta runsaasti kaikissa rakennustyypeissä.

Asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni kesä-elokuussa vuodentakaisesta 20,6 prosenttia ja muuhun kuin asuinrakentamiseen myönnetty kuutiomäärä 26,2 prosenttia.

Rakennuslupia myönnettiin kesä-elokuun aikana 8 024 asunnolle. Määrä oli 19,6 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Samaan aikaan aloitettiin kaikkiaan 10 849 asunnon rakentaminen ja asuntoja valmistui 11 387 kappaletta.

Käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi väheni kesä-elokuun aikana 5,2 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi väheni 4,5 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 5,6 prosenttia.

Samaan aikaan rakennushankkeita aloitettiin 10,6 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä oli 15 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakentamisen aloituksia oli 3 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt