Rakennusliitto kiinteistökaupoistaan: Ei löydy hämäryyksiä

Rakennusliiton talouteen ja sen kiinteistökauppoihin ei liity Iltalehden väitteiden mukaisia hämäryyksiä tai epäselvyyksiä, korostaa liiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas.

Iltalehdessä kirjoitetaan, että liiton toimitsija sai potkut vaatiessaan selvitystä Rakennusliiton Siikaranta-kauppaan. Väite on täysin puuta heinää. Partiopoikamaisen tarkasti talouttaan hoitavasta Rakennusliitosta ei väärinkäytöksiä löydy. Koko tarina Siikarannan salakaupasta on kehitelty sen jälkeen, kun toimitsijan työsuhde oli jo päätetty, Kyösti Suokas toteaa blogissaan.

Suokas purkaa asian taustoja Rakennusliiton verkkosivulla.

– Toimittajien työtilanne on vaikea. Moni aiemmin turvallinen työnantaja, kuten esimerkiksi YLE, on potkinut pihalle toimittajiaan. Yksityisestä mediasta puhumattakaan. On inhimillisesti ymmärrettävää, että ihmiset pyrkivät jatkamaan ammattiaan ja saamaan toimeentulon. Joillakin toimittajilla jutun myyminen on muuttunut tärkeämmäksi kuin totuus, mikä on usein arkipäiväinen ja tylsä, hän kirjoittaa.

– Sotkemalla asiat ja nostamalla esiin epäilyksiä herättäviä yksityiskohtia saadaan jutusta niin sanottu skuuppi. Tarina, joka ostetaan ja joka kerää lukijoita. Riittävän monella kengänpohjan kuluttajalla on synnynnäinen halu uskoa kanssaihmisestä pahaa, oli väite mikä hyvänsä, Suokas jatkaa.

Hänen mukaansa isossa organisaatiossa, kuten Rakennusliitossa, ei kuitenkaan voida välttyä siltä, että jotkut yksilöt suuttuvat.

– Se voi liittyä organisaation hallintopaikkojen jakoon. Yleensä kuitenkin työpaikan saantiin tai uralla etenemiseen. Tämäkin on inhimillistä. Moni uskoo itsestään paljon, ja kun muilla usko horjuu, se sapettaa.

– Pahimmat riidat syntyvät, kun työntekijä joudutaan lopputilittämään. Näin käy valitettavasti Rakennusliitossakin, onneksi hyvin harvoin. Lopputilin saanut ihminen on kostonhimossaan leppymätön. Joskus viha ja koston kierre jatkuu vuosia. Kaikki keinot entisen työnantajan tervaamiseksi käytetään, Suokas runoilee.

Hänen mukaansa Rakennusliitto joutui antamaan lopputilin yhdelle toimitsijalle viime vuonna.

– Kunnioitamme ihmisen yksityisyyttä emmekä kerro perustetta kuin mahdollisessa oikeudenkäynnissä. Se ei kuitenkaan ollut pienimmässäkään määrin Iltalehdessä 18.1.2017 mainittu.

Suokas toivottaa vakavasti otettavat tiedotusvälineiden edustajat tervetulleiksi tutkimaan, liittyykö Rakennusliiton talouteen ja Siikarannan kauppaan jotakin hämärää.

– Ei liity. Kauppakirjan teki ulkopuolinen arvostettu asianajotoimisto. Hyväksymismenettelyt liiton hallituksessa ja valtuustossa noudattivat sääntöjä ja yhdistyslakia. Tilintarkastajayhtiö KPMG Oy on kaiken aikanaan perusteellisesti tutkinut. Tästä tosiasiasta ei ole uutiseksi, Suokas kirjoittaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt