Verkkouutiset

Rakennusliiton Kyösti Suokas arvostelee ”Soinin sinisiä” onnensotureiksi

Rakennusliiton varapuheenjohtaja uskoo, että Sininen tulevaisuus -puolueen kannatus jää matalaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokkaan mukaan Perussuomalaiset jämäpuolueeksi jättänyt Uusi vaihtoehto on jotain täysin uutta Suomen politiikassa.

Suokas arvostelee ”Soinin sinisiä” onnensotureiksi tiedotteessaan. Viime viikolla Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautuneet 20 kansanedustajaa ovat tiedotteensa mukaan perustaneet Sininen tulevaisuus -yhdistyksen, joka viedään lähiaikoina puoluerekisteriin. Kannattajakorttien keräämisen kerrotaan alkavan pian.

– Jos tässäkin yhteydessä käytämme historiallista esikuvaa, puolueestaan loikannutta ja suoraan hallitusvaltaan ja ministerinpaikkoihin yltänyttä ryhmää voisi kutsua onnensotureiksi, Suokas kirjoittaa blogissaan.

– Onnensoturit olivat kierteleviä palkkasotilaita, jotka myivät itsensä eniten tarjoavalle. Kun ainoa periaate oli oma etu, paremman maksajan puolelle saatettiin siirtyä vaikka kesken taistelun.

Suokas kertoo, että hänellä ei ole erityisen lämpimiä tunteita nuivien käsiin jäänyttä perussuomalaista puoluetta kohtaan.

– Mutta vielä ikävämpänä demokratian kannalta pidän sitä, että ilman puoluetta, puolueohjelmaa ja äänestäjien puolueelle antamaa mandaattia ryhdytään hallitusvallan käyttäjäksi. Asiaa ei korjaa se, vaikka Uusi vaihtoehto perustaisi Fazerin sinistäkin sinisemmän puolueen.

– Mandaattinsa äänestäjiltä he tulevat saamaan vasta kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Eikä tarvitse olla kovinkaan paljon politiikkaa seurannut arvatakseen, että se mandaatti ei kovin kummoinen ole.

Suokas ei ryhdy arvailemaan, millä hinnalla Juha Sipilä (kesk.) ja Petteri Orpo (kok.) ovat hallituksensa onnensoturit ostaneet.

– Mutta se vähäinenkin nihkeys, jota persut hallituksen äärioikeistolaista työnantajia suosivaa politiikkaa kohtaan ovat mahdollisesti esittäneet, tullee katoamaan kuin kusi lumeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)