Helsingin Olympiastadionin remonttityömaa marraskuussa. Stadion on määrä avata ensi vuoden elokuussa. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Rakennusalan kasvuvauhti putosi alle puoleen

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi marraskuussa 4,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakennusyritysten työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi marraskuussa 4,2 prosenttia vuodentakaisesta. Myynnin määrällä mitattuna rakentamisen vuosikasvu jäi kuitenkin vain 0,8 prosenttiin.

Liikevaihto on hieman kasvanut syksyn mittaan kesän pohjalukemista, mutta vuodentakaisesta 9,6 prosentin kasvusta on tultu selvästi alaspäin.

Maa- ja vesirakentaminen kehittyi toimialoista heikoimmin, kun liikevaihto laski edelleen 4,5 prosenttia ja myynnin määrä 1,3 prosenttia.

Talonrakentaminen oli alan toimialoista ainoa, jossa sekä liikevaihto että myynnin määrä kasvoivat. Liikevaihto lisääntyi 7,4 prosenttia ja myynnin määrä 3,5 prosenttia.

Erikoistuneen rakennustoiminnan liikevaihto kasvoi 3,4 prosenttia vuodentakaisesta, mutta myynnin määrän vähentyi 0,5 prosenttia.

Rakentamisen kausitasoitettu liikevaihto kasvoi marraskuussa 0,6 prosenttia lokakuuhun verrattuna. Kausitasoitettu myynnin määrä kasvoi 0,4 prosenttia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt