Rakennusalan jättiyritys syntyy, liikevaihdoksi 3,4 miljardia euroa

Rakennusyhtiöt Lemminkäinen ja YIT ovat sopineet yhtiöiden yhdistymisestä sulautumisella.

Lemminkäinen ja YIT yhdistyvät. Yhdistyminen toteutetaan siten, että Lemminkäinen sulautuu YIT:hen. Yhtiöiden mukaan niiden liiketoiminta-alueet täydentävät ja tasapainottavat toisiaan sekä parantavat yhtiöiden suhdannekestävyyttä.

Muodostuvan yhtiön vuotuiseksi liikevaihdoksi arvioidaan alustavasti noin 3,4 miljardia euroa ja liikevoitoksi noin 85 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on noin 10 000 työntekijää 11 eri maassa.

Yhtiöissä uskotaan yhdistymisen luovan merkittävää arvoa yhdistyneen yhtiön osakkeenomistajille paremman suhdannekestävyyden ja kilpailukyvyn ansiosta.

Kokonaissynergioiden arvioidaan olevan vuosittain noin 40 miljoonaa euroa.

– Sulautumisesta syntyvät synergiat ovat merkittävät. Niiden ansiosta yhdistyneestä yhtiöstä muodostuu myös kilpailukykyinen toimija Pohjois-Euroopan markkinoilla, arvioi Lemminkäisen hallituksen puheenjohtaja Berndt Brunow pörssitiedotteessa.

YIT:n hallituksen puheenjohtaja Matti Vuoria puolestaan muistuttaa, että Lemminkäinen ja YIT ovat molemmat yli satavuotiaita kansainvälistyviä, vakaita suomalaisia yhtiöitä, joilla on monipuolinen osaaminen ja vahva jalansija toiminta-alueillaan.

– YIT:n ja Lemminkäisen yhdistymisellä syntyy vahva pohjoiseurooppalainen pelinrakentaja ja uudistaja, Vuoria painottaa.

Kommentit