Pohjoiskorealaisia Rasonissa lähellä Kiinan rajaa. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / Ed JONES

Räjähdyksiä Pohjois-Korean rajalla – kymmeniä sotilaita loukkaantui

Pohjois-Korean armeija miinoittaa Kiinan-vastaista rajaa.

Kymmeniä Pohjois-Korean sotilaita on loukkaantunut kahdessa eri räjähdyksessä Kiinan-vastaisella rajalla, kertoo uutissivusto Radio Free Asia.

Välikohtaukset tapahtuivat sotilaiden miinoittaessa rajavyöhykettä Ryanggangin ja Pohjois-Hamgyeongin maakunnissa. Tarkoituksena on estää pohjoiskorealaisia pakenemasta Kiinaan.

Pjongjang on ryhtynyt kesän jälkeen aggressiivisiin toimiin estääkseen rajanylitykset Pohjois-Korean ja Kiinan välillä. Rajan yli käydään kauppaa, mutta myös salakuljettajat, Kiinasta töitä etsivät ja loikkarit kulkevat rajan yli.

Pohjois-Korean sulki rajan tammikuussa, jotta koronavirus ei pääsisi leviämään maahan. Rajalle on lähetty erikoisjoukkoja valvontatehtäviin, ja rajavartijoita on ohjeistettu ampumaan kaikki henkilöt, jotka liikkuvat alle kilometrin päässä rajasta.

Rajavyöhykkeen miinoittaminen on aiheuttanut pohjoiskorealaisissa hämmennystä, koska näin ei ole aiemmin toimittu. Pohjois-Korean armeijan tiedetään asettavan miinoja Koreoiden välisen demilitarisoidun vyöhykkeen pohjoispuolelle.

Kiinan-vastaisen rajan miinoittaminen on kuitenkin tullut yllätyksenä pohjoiskorealaisille, ja sitä on pidetty merkkinä siitä, että aiemmat toimenpiteet loikkausten estämiseksi eivät ole toimineet.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt