Pohjoiskorealaiset nuoret kävelevät kadulla Pjongjangissa. Kristoferb/Wikimedia Commons

Raivo repesi Pjongjangissa, Kim Jong-un ajaa tuhansia ihmisiä kadulle

Yritys parantaa Pohjois-Korean pääkaupungin asuntopulaa on tehnyt monista ihmisistä kodittomia.

Pohjois-Korean pääkaupungissa Pjongjangissa on alettu tuhota kokonaisia kaupunginosia, jotta tilalle voidaan rakentaa uusia asuntoja, kertoo uutissivusto Radio Free Asia.

Maan johtaja Kim Jong-unin tammikuussa julkistamaa uusien asuntojen suunnitelmaa on alettu toteuttaa täyttä häkää. Tarkoituksena on rakentaa 10 000 uutta kotia tämän vuoden loppuun mennessä.

Tämän seurauksena tuhannet kotinsa menettäneet ihmiset ovat joutuneet kadulle.

Tarkoituksena on helpottaa pääkaupungin asuntopulaa rakentamalla yhteensä 50 000 uutta kotia vuoden 2025 loppuun mennessä. Kim ilmoitti asiasta tammikuussa työväenpuolueen kokouksessa.

Uusien asuntojen rakentamisen kerrotaan alkaneen välittömästi ilmoituksen jälkeen. Rakentamisessa käytetään asevoimien järjestämiä rakennusprikaateja.

Nimettömänä esiintyvien lähteiden mukaan asuntoprojekti kuitenkin pahentaa asuntopulaa miljoonakaupungissa, koska tuhannet ihmiset joutuvat asunnottomiksi purkutöiden vuoksi. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka monta kotia on tuhottu.

Viranomaisten kerrotaan antaneen asukkaille liian vähän aikaa uuden asunnon etsimiseksi. Moni asunnottomaksi jäänyt on hakeutunut ystävien tai perheenjäsenten luo vuokralaiseksi.

– Asunnottomia ihmisiä on kuitenkin niin paljon, että vain pieni osa on löytänyt turvan toisten ihmisten kodeista, pjongjangilainen nimettömänä esiintyvä lähde kertoo.

Pohjois-Korean hallinto on yrittänyt ratkaista ongelman antamalla alkuperäisille asukkaille oikeuden asua uusissa taloissa. Rakennusprojektin ollessa kesken monet ovat kuitenkin kodittomia.

– Asukkaat ovat vihaisia. He sanovat, että nopean rakennusvauhdin vuoksi heidät on potkittu kadulle ilman asuntoa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt