Kimi Räikkönen ja Kari Hotakainen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Räikkös-kirja murskasi myyntiennätykset

Kaunokirjallisuuden myynti väheni viime vuonna, mutta tietokirjojen myynti kasvoi.

Suurimpien kirjakauppojen ja kirjakauppaketjujen kirjamyynti kasvoi Kirjakauppaliiton mukaan viime vuonna noin prosentin. Kustantajien kirjamyynti jälleenmyyjille kasvoi noin kolme prosenttia.

Kirjojen kysyntä kohdistui liiton mukaan vahvasti laajaan valikoimaan, sillä top 20 -listojen kappalemääräinen myynti jäi edellistä vuotta merkittävästi vähemmäksi.

Vuoden myydyin kirja oli Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen, jota ostettiin viime vuonna 191 384 kappaletta. Siitä on tullut julkaisuvuotenaan eniten myyty kirja.

Kaunokirjallisuuden myynti laski viime vuonna noin 12 prosenttia, kun toissa vuonna kasvua oli lähes saman verran. Sen sijaan kustantajien tietokirjamyynti jälleenmyyjille kasvoi 19 prosenttia, ja kirjakaupoissa tietokirjamyynti kasvoi kymmenen prosenttia.

Sähkö- ja äänikirjojen tilastointi muuttui uusien jakelutapojen myötä, mutta laskennallisesti sähkökirjojen markkina kasvoi viime vuonna 35 prosenttia ja äänikirjojen 170 prosenttia. Ammatilliset digikirjastot mukaan lukien osuus kustantajien kokonaismyynnistä on nyt noin 20 prosenttia, ja muiden myytyjen sähkö- ja äänikirjojen markkinaosuus on noin kuusi prosenttia.

Esimerkiksi Hotakaisen Räikkönen-kirjan myynnistä oli 184 500 painettuja kirjoja, 2 927 sähkökirjoja ja 3 957 äänikirjoja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt