Verkkouutiset

Rahapajan tämän vuoden juhlarahoissa Sibelius ja sisu

Suomen Rahapaja julkaisee tänään säveltäjä Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuotta kunnioittavan juhlarahan Berliinissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jean Sibelius saa hopeisen ja kultaisen juhlarahan lisäksi myös oman kahden euron erikoisrahan, joka julkaistaan 18. helmikuuta. Säveltäjän syntymästä on kulunut tänä vuonna 150 vuotta.

Vuonna 2015 virallisilla juhlarahoilla kunnioitetaan niin säveltaiteen, kuvataiteen kuin muotoilunkin suomalaisia mestareita. Usein suomalaisuuteen yhdistetty sisu, saa oman juhlarahansa maaliskuussa.

Tänä vuonna juhlarahan saavien joukossa on suomalaisia taiteilijalegendoja, kuten Tapio Wirkkala ja Akseli Gallén-Kallela.

– Olemme myös Sisu-juhlarahan voimin mukana Sisu-teemavuodessa, jossa nostetaan esiin sisun uudessa ajassa saamia uudenlaisia ilmenemismuotoja, Suomen Rahapajan viestintäjohtaja Henna Karjalainen kertoo.

Niin ikään Rahapajalta on tulossa urheilurahojen sarja, josta julkaistaan vuonna 2015 neljä rahaa.

Lisäksi muun muassa Maakuntien eläimet -sarja täydentyy tämän vuoden aikana Satakunnan, Lapin, Uudenmaan, Pohjanmaan ja Hämeen maakuntaeläimillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)