Kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki Helsingin Mall of Triplassa Pasilassa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Pysäköinti kauppakeskuksessa maksaa viisi euroa tunnissa

Torstaina avautuvan Helsingin Triplan parkkihinnat pysäyttävät.

Autoilijat ovat järkyttyneitä Helsingin Pasilan mahtavan uuden kauppakeskus Mall of Triplan hinnoittelusta.

Henkilöauton pysäköiminen Triplan parkkihalliin maksaa arkisin ja lauantaisin kello 07-19 viisi euroa tunnissa – tai kauppakeskuksen mukaan ” 2,50 e / 30 min ”.

Arki-iltoina hinta on kolme euroa tunti ja muina aikoina euron tunti.

Ensimmäinen tunti on ilmainen, mutta vain marraskuun loppuun asti.

Näillä tuntihinnoilla vuorokausi maksaisi periaatteessa 77,50 euroa, mutta täydestä vuorokaudesta peritään maksimihintana 50 euroa.

Triplassa pysäköinnin hinnasto näyttää tältä. https://malloftripla.hyperin.com/web/mall-of-tripla-2019/

Lähimmissä kauppakeskuksissa kuten Kannelmäen Kaaressa ja Espoon Sellossa ja muualla pääkaupunkiseudulla, Helsingin keskustaa lukuun ottamatta, lyhytaikainen pysäköinti esimerkiksi ostoksilla käymistä varten on käytännössä ilmaista.

Triplassa on 2 300 pysäköintipaikkaa.

Helsingin Sanomien mukaan ”Helsingin keskustassa taas kauppakeskusten parkkihallit ovat tavallisesti Triplaa kalliimpia. Esimerkiksi Stockmannin alla pysäköinnin hinta on enimmillään seitsemän euroa tunnilta. Kuuteen euroon tuntihinta kipuaa useassa muussakin parkkitalossa päivällä”. Tripla tosin sijaitsee viiden kilometrin päässä Pasilassa.

Triplan kauppakeskusjohtaja Kati Kivimäki sanoo MTV:lle, että ”on huomioitava, että Tripla tulee olemaan vilkas kauppakeskus”.

– Maksuttoman pysäköinnin järjestäminen olisi mahdotonta, koska Tripla on myös keskeinen julkisen liikenteen asema, Kivimäki toteaa MTV:lle.

– Ehdottomasti kannustamme julkisen liikenteen käyttöön. Tripla on hyvin vahva julkisen liikenteen solmukohta: Pasilan asemalla pysähtyy päivässä 900 junaa, 850 bussia ja 400 raitiovaunua.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt