Verkkouutiset

Putinin puolueen kansanedustajat haluavat perua Baltian maiden tunnustamisen

Yhtenäisen Venäjän edustajat ovat pyytäneet Venäjän pääsyyttäjää arvioimaan uudelleen vuoden 1991 päätöksiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän Rain-TV:n mukaan presidentti Vladimir Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen kaksi kansanedustajaa on pyytänyt, että pääsyyttäjä Juri Tshaikan virasto arvioisi uudelleen Neuvostoliiton syksyn 1991 päätösten laillisuuden.

Elokuun 1991 vallankaappauksen jälkeen 5. syyskuuta Mihail Gorbatshov perusti neuvoston, joka johti Neuvostoliittoa joulukuuhun 1991 asti. Se tunnusti Baltian maiden itsenäisyyden 6. syyskuuta 1991.

Yhtenäisen Venäjän kansanedustajat katsovat, että neuvosto oli perustuslain vastainen ja sen päätökset olivat laittomia. Asiasta kertoo Upnorth.

Kansanedustajien kirjeen mukaan neuvoston päätös tunnustaa Liettuan, Latvian ja Viron itsenäisyys ”hylkäsi suuren ja strategisesti tärkeän osan Neuvostoliittoa”. Kirjeen mukaan päätökset vahingoittivat merkittävästi suvereenisuutta, alueellista koskemattomuutta, kansallista turvallisuutta ja Neuvostoliiton puolustusta.

Siksi kirjeessä kuvaillaan neuvoston päätöksiä rikollisiksi teoiksi ja maanpetoksiin laskettavaksi erityisen vaarallisiksi valtiorikoksiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)