Verkkouutiset

Putinin motoristiystävä ”Kirurgi”: ”Krim oli alkua, me otamme Kiovan”

"Missä tahansa Yön haukat ovat, se kuuluu Venäjään."
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän suurimman moottoripyöräkerhon Yön susien johtaja Aleksandr Zaldostanov sanoo, että Venäjä ottaa haltuunsa Krimin lisäksi isomman palan Ukrainaa.

– Krim oli vasta alkua, me ajamme Kiovaan saakka, Zaldostanov sanoi maaliskuussa Kyiv Post -lehden mukaan.

Zaldostanov on patriootti, joka on tukenut venäläisjoukkoja Krimillä. Hänet tunnetaan lempinimellä ”Kirurgi”. Yön haukat lähetti tammikuussa kerhon jäseniä Ukrainan Simferopoliin, Harkovaan ja Luhanskiin.

– Missä tahansa Yön haukat ovat, se kuuluu Venäjään, järjestö toteaa kotisivuillaan.

Zaldostanov sanoo Venäjän olleen valmis sotilasoperaatioon Krimillä, mutta ”tapahtumat sujuivatkin toisin”.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Zaldostanov tapasivat Krimillä ensimmäisen kerran vuonna 2009. He menivät yhdessä moottoripyöräilemään, minkä vuoksi Putin myöhästyi useita tunteja tapaamisestaan Viktor Janukovitshin kanssa. Janukovitsh valittiin seuraavana vuonna Ukrainan presidentiksi, mutta syrjäytettiin tänä vuonna.

Putin on järjestänyt julkisia pyöräilytapahtumia yhdessä Yön susien kanssa. Hän palkitsi Zaldostanovin vuonna 2013 tämän isänmaallisesta työstä Venäjän nuorison hyväksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)