Putinin moottoripyöräjengi uhoaa estävänsä Venäjän Maidanin – ”kuolema homoille”

Venäjällä puuhataan uutta kansallismielistä ryhmittymää.

Anti-Maidaniksi itseään tituleeraava ryhmä vannoo puolustavansa Venäjää demokratiaa ajavilta järjestöiltä, jotka uhkaavat maan perustuslakia.

Liikkeen nimi on viittaus Ukrainan vallankumouksen näyttämönä toimineeseen Kiovan Maidanin aukioon.

Guardianin mukaan anti-Maidan kertoo olevansa tarvittaessa valmiina väkivaltaan. Ryhmän tarkoituksena on estää Venäjän hallintoa vastustavien liikkeiden syntyminen.

”Kaikki ruohonjuuritason liikkeet ja värivallankumoukset johtavat verenvuodatukseen. Naiset, lapset ja vanhukset kärsivät ensin”, Vladimir Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen pitkäaikainen poliitikko ja Venäjän parlamentin ylähuoneen jäsen Dmitri Sablin kommentoi anti-Maidanin järjestämässä lehdistötilaisuudessa.

Hän korostaa, ettei vähemmistö saisi pakottaa enemmistöä tahtoonsa, ”kuten Ukrainassa tapahtui”.

Sablin osallistui anti-Maidanin järjestämään tilaisuuteen yhdessä monien kansallismielisten venäläispoliitikkojen kanssa. Tilaisuudessa oli läsnä myös Night Wolves -moottoripyöräjengin johtaja Alexander Zaldostanov, joka tunnetaan myös lempinimellä ”Kirurgi”.

Zaldostanov on saanut Venäjän hallinnolta palkintoja ”työstään isänmaan puolesta”. Hän on esiintynyt julkisuudessa useita kertoja presidentti Putinin rinnalla.

Krimin annektoinnin jälkeen Night Wolves järjesti niemimaalla suuren moottoripyörätapahtuman.

Anti-Maidanin mukaan länsi käytti demokratiaa ajavia liikkeitä hyväkseen ja valtasi Ukrainan. Nyt sama katse on suunnattu Venäjään.

”Oranssi peto teroittaa hampaitaan ja tähyää Venäjälle”, Zaldostanov kommentoi.

Hän viittasi Ukrainassa vuonna 2004 tapahtuneeseen niin kutsuttuun oranssiin vallankumoukseen, joka nosti valtaan presidentti Viktor Juštšenkon länsimyönteisen koalitiohallinnon.

Zaldostanov sanoi myös, että anti-maidanin nimeksi tulisi ottaa ”Kuolema homoille”.

Anti-Maidan -aktiivien mukaan liike ei saa minkäänlaista rahoitusta virallisilta tahoilta. Sillä ei myöskään väitetysti ole merkittäviä ulkopuolisia rahoittajia.

Guardian kuitenkin huomauttaa, että liikkeen lehdistötilaisuus näytettiin Venäjän valtion televisiokanavalla ja järjestettiin valtion uutistoimiston tiloissa.

Järjestön kaavailemasta toiminnasta ei ole vielä konkreettista tietoa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt