Putinin kolmosmies kunnostaa itselleen koko kerrosta Stalinin megapilvenpiirtäjästä

Venäjän varapääministerin Igor Shuvalovin kerrotaan ostaneen useita asuntoja moskovalaisesta pilvenpiirtäjästä.

Venäläinen oppositiovaikuttaja ja korruption vastaisen FBK-säätiön johtaja Aleksei Navalnyi kertoo Venäjän varapääministerin Igor Shuvalovin ostaneen parin viime vuoden aikana salassa kymmenen huoneistoa kuuluisasta moskovalaispilvenpiirtäjästä, Kotelnitsheskaja Naberežnajasta.

Rakennus (kuvassa) on yksi seitsemästä neuvostojohtaja Josif Stalinin 1940-luvun lopulla rakennuttamasta pilvenpiirtäjästä.

Asiasta uutisoivan Moscow Timesin mukaan Navalnyi paljasti Shuvalovin kiinteistökaupat blogissaan maanantaina. Hän kertoo Shuvalovin tehneen ostot hänen kytketyn juristin, Sergei Kotliarenkon kautta. Asunnot ovat maksaneet kaikkiaan 600 miljoonaa ruplaa eli noin 8,5 miljoonaa euroa. Kauppoja voi tulla Navalnyin mukaan vielä lisää.

Navalnyi kertoo, että Shuvalov aikoo yhdistää rakennuksen 14. kerroksesta hankitut asunnot yhdeksi valtavaksi ”tsaarin asunnoksi”.

Oppositiopoliitikko viittaa talon asukkailta saamiinsa tietoihin. Asukkaat ovat muun muassa kertoneet Venäjän valtiojohdon suojelusta vastaavan FSO:n autosaattueista, joita on pyörinyt rakennuksella.

Shuvalov on Venäjän hallituksen korkein päättäjä pääministeri Dmitri Medvedevin jälkeen. Hän omistaa tiettävästi linnan Itävallassa, luksusasunnon Lontoossa ja ylellisen kesäasunnon Venäjän maaseudulla.

Moscow Timesin mukaan venäläinen Kommersant-lehti julkaisi Shuvalovin toimiston kommentin asiasta maanantaina, mutta poisti sen pian verkkosivuiltaan. Riippumaton venäläinen Dozhd -televisiokanava ehti napata siitä kuitenkin kuvakaappauksen.

”Navalnyi voi painua helvettiin. Kun idiooteilla ei ole muuta tekemistä, julkaisevat he jotain tällaista. En sano mitään hänen kaltaiselleen saastalle”, nimettömänä pysyttelevä Shuvalovin esikuntaan kuuluva virkailija oli todennut.

Sergei Kotliarenkon tiedottaja on kieltäytynyt kommentoimasta kyseisiä asuntoja.

Aleksei Navalnyi on venäläinen oppositiojohtaja ja voimakas presidentti Vladimir Putinin hallinnon kriitikko. Hänen johtamansa korruption vastainen säätiö on vastannut useista kiusallisista Putinin lähipiiriläisiä koskevista paljastuksista.

Kommentit