Putinin arkkivastustaja järkyttyi KKO:n päätöksestä: Venäjän toisinajattelijoiden on nyt vältettävä Suomea

Vasili Popovin luovutusmahdollisuus tarkoittaa Magnitski-kampanjan vetäjän mukaan sitä, että nykyhallinnon vastustajien on varottava Suomeen matkustamista.

Red Notice -kirjasta ja Magnitski-kampanjasta tunnettu sijoittaja Bill Browder kommentoi Twitterissä Suomen korkeimman oikeuden päätöstä.

Sen mukaan keväällä Suomeen paennut oppositiojohtaja Vasili Popov voidaan luovuttaa Venäjälle.

”Erittäin huolestuttavaa ja syy venäläisille toisinajattelijoille välttää Suomea. Halu lepytellä Venäjää käy oikeuden yli”, Bill Browder kirjoittaa.

Toisessa twiitissään Browder toteaa, että ”toivottavasti hän yrittää kumota tämän epäoikeudenmukaisen päätöksen ECHR:ssa (Euroopan ihmisoikeustuomioistuin) eikä häntä lähetetä takaisin varmaan kidutukseen ja hyväksikäyttöön Venäjällä”.

Vasili Popov, 51, on petroskoilainen Lentorg-ruokakauppaketjun omistaja ja Karjalan tasavallan oppositiopoliitikko. Entinen kilpahiihtäjä perusti äsken Joensuuhun mainostoimiston. Hänen perheensä, vaimo ja kolme lasta, asuu Petroskoissa.

Bill Browder on verojuristi Sergei Magnitskin entinen työnantaja, joka Magnitskin tultua murhatuksi moskovalaisvankilassa on omistautunut oikeuden hakemiseen asiassa. Browder on mies monien Venäjän nykyhallinnon vastaisten pakotteiden takana.

Kommentit