X
SULJE MAINOS
BAE Guayas -purjealuksen miehistö tutkii huumealusta. / Armada Ecuatoriana

Purjealus nappasi kiinni huumeliigan pikaveneen

Kolmimastoinen koulutuslaiva takavarikoi Pohjois-Amerikkaan matkanneen aluksen huumelastin.

Ecuadorin laivaston BAE Guayas -koulutuslaiva on ottanut kiinni Kolumbiasta Pohjois-Amerikkaan matkalla olleen huumealuksen.

Laivaston tiedotteen mukaan kysessä oli matalan profiilin LPV-alus, joita käytetään muun muassa kokaiinin salakuljettamiseen. Alukselta pidätettin kaksi Ecuadorin ja yksi Kolumbian kansalainen.

Tapausta on pidetty erikoisena, sillä kolmimastoista BAE Guayas -purjelaivaa ei ole suunniteltu nopeiden moottoriveneiden pysäyttämiseen. Noin 80 metriä pitkän aluksen miehistö koostuu 120 henkilöstä, joista 80 on kadetteja. Alus oli 70 vuorokauden matkalla Ecuadorista Peruun, Panamalle ja El Salvadoriin.

Huumeliigat käyttävät salakuljetukseen myös osittain veden alla liikkuvia kotitekoisia ”puolisukellusveneitä”. Laivaston mukaan operaatiossa kiinniotettu LPV kulkee pinnalla, mutta naamioinnin ja matalan profiilin vuoksi sitä on erittäin vaikea havaita.

Asiantuntija H. I. Suttonin mukaan aluksen etuosassa oli julkaistujen kuvien perusteella todennäköisesti 1500–6000 kilogrammaa kokaiinia.

– Miehistö oleskeli aluksen takaosasta löytyvässä pienessä ohjaamossa, joka oli yhteydessä ruumaan pienen tunnelin kautta. Samoja moottoreita käytetään alueen kalastusaluksissa, joten niitä on vaikea jäljittää, Sutton toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt