Sisäampumasimulaattori kokeilukäytössä Porin prikaatissa Niinisalossa. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Puolustusvoimille simulaattoreita virtuaaliseen koulutukseen

Saab on allekirjoittanut sopimuksen sisäampumasimulaattoreista.

Ampuma- ja perustaistelukoulutusta varten tarkoitettujen simulaattoreiden tilaukseen sisältyy järjestelmän ylläpito. Kaupan arvo on noin yhdeksän miljoonaa euroa, ja toimitukset alkavat tänä vuonna.

Hankinta on osa Puolustusvoimien Koulutus 2020 -ohjelmaa, ja koulutussimulaattorit ovat palveluskäytössä koko laajuudessaan ensi vuonna. Järjestelmän tarkoituksena on antaa suomalaisille sotilaille laadukasta koulutusta turvallisella ja ympäristöä säästävällä tavalla sisätiloissa.

– Tämä sopimus on merkittävä läpimurto uudelle GC IDT eli Ground Combat Indoor Trainer järjestelmällemme. Suomi saa koulutukseen enemmän leveyttä ja syvyyttä tarjoavan virtuaalikoulutusjärjestelmän, joka sopii niin peruskoulutukseen kuin haasteellisempiinkin koulutusskenaarioihin, sanoo Saab Dynamicsin Training & Simulation liiketoimintayksikön johtaja Åsa Thegström.

Sopimukseen kuuluu Suomen käyttämän aseistuksen mallinnus sekä virtuaaliympäristön ja koulutuksen jälkeiset analyysitoiminnot tarjoavan ohjelmiston sisältävät tietokoneet. Lisäksi Saab vastaa järjestelmän ylläpidosta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt