Epäilyt liittyvät tapahtumiin Ilmavoimien Lapinmajalla Lemmenjoella syksyllä 2017. LEHTIKUVA / HANDOUT / LMAVOIMIEN LAPINMAJA-SÄÄTIÖ

Puolustusvoimat: Laki on arvoon katsomatta kaikille sama

Puolustusvoimien mukaan on tärkeää, että havaittuihin rikkomuksiin puututaan.

Puolustusvoimat tuomitsee tiedottessaan Lemmenjoella epäillyn entisen lennoston komentaja Markus Päiviön epäasiallisen käyttäytymisen. Epäilyt epäasiallisesta käytöksestä liittyvät räyhäämiseen ja harjoitukseen osallistuneiden sättimiseen Lemmenjoella pidetyssä vapaaehtoisessa kertausharjoituksessa syyskuussa 2017.

– Puolustusvoimien lähtökohtana on, että jos epäiltyjä virheitä tai rikkomuksia havaitaan, niihin myös puututaan. Viime aikoina uutisoidut tapaukset osoittavat, että laki on kaikille sama, sotilasarvosta riippumatta, todetaan Puolustusvoimien tiedotteessa tapausta koskien.

Tiedotteen mukaan puolustusvoimissa tutkitaan vuosittain noin 70–90 henkilökuntaan liittyvää sotilasrikosepäilyä. Rikoksista epäiltyjä sotilaita esiintyy kaikissa henkilöstöryhmissä. Esitutkinnoista vastaa pääosin Pääesikunnan oikeudellisen osaston rikostutkintaan erikoistunut sektori. Myös poliisi suorittaa esitutkintoja, joissa rikoksesta epäiltynä on puolustusvoimien henkilökuntaan kuuluvia.

Puolustusvoimat mainitsee tiedotteessaan ettei se viranomaisena voi kommentoida tapahtumien ja esitutkintojen yksityiskohtia tutkinnan ollessa vielä kesken.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt