Verkkouutiset

Puolustusvoimat hankkii USA:sta ampumatarvikkeita raskaisiin raketinheittimiin

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) on hyväksynyt hankintaesityksen raskaan raketinheitinjärjestelmän ampumatarvikkeiden hankkimisesta Yhdysvalloista puolustusvoimille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusvoimille hankitaan Yhdysvaltain hallitukselta aluevaikutteisia Guided Multiple Launch Rocket System Alternative Warhead (GMLRS AW) ja pistemaaliin vaikuttavia Guided Multiple Launch Rocket System Unitary (GMLRS UNITARY) ampumatarvikkeita.

Hankinnan kokonaisarvo on noin 70 miljoonaa euroa ja sen rahoitus sisältyy Puolustusvoimien rahoituskehykseen.

Ampumatarvikkeiden toimitukset ajoittuvat vuosille 2016-2018. Ne valmistaa Yhdysvalloissa on Lockheed Martin.

Puolustusministeriön mukaan uusien ohjautuvien ampumatarvikkeiden hankinnalla luodaan puolustusvoimille uutta kauaskantoista suorituskykyä, mahdollistetaan vuonna 2006 hankittujen raskaiden raketinheittimien entistä tehokkaampi käyttö ja monipuolistetaan niiden ampumatarvikevalikoimaa.

Hankinnalla kyetään osaltaan korvaamaan Ottawan sopimuksen takia jalkaväkimiinoista luopumisesta aiheutunutta suorituskykyvajetta.

Aluevaikutteinen ampumatarvike levittää sirpaleita räjähtäessään kohteen yläpuolella. Pistemaaliin vaikuttavan ampumatarvikkeen vaikutus sen sijaan perustuu räjähdys- ja painevaikutukseen. Molempien kantama on noin 70 kilometriä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)