X
SULJE MAINOS

Puolustusministerin yllätysveto hämmentää upseereja: ”Arto Räty on toiminut erinomaisesti”

Upseeriliiton puheenjohtaja ei tiedä, mihin puolustusministeri Jussi Niinistön päätös vaihtaa kansliapäällikkö perustuu.

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) halu vaihtaa puolustusministeriön kansliapäällikkö herättää kummastusta Upseeriliitossakin.

– Meidän tietojemme ja kokemustemme perusteella Arto Räty on toiminut tehtävässään erinomaisesti. En näe syytä häntä vaihtaa, kommentoi Upseeriliiton puheenjohtaja Jari Rantala.

Niinistö on sanonut haluavansa nimittää kansliapäälliköksi seuraavalle viisivuotiskaudelle ministeriön resurssipoliittisen osaston päällikön Jukka Juustin. Näin ollen nykyinen kansliapäällikkö Arto Räty ei voisi jatkaa tehtävässään.

Niinistön halu vaihtaa kansliapäällikkö on herättänyt kummastusta niin hallituskumppaneissa kuin puolustushallinnonkin piirissä. Nimitys piti tapahtua jo viime viikolla, mutta asia pantiin pöydälle valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) aloitteesta. Nimitystä on tarkoitus käsitellä valtioneuvoston istunnossa ensi torstaina.

Rantala korostaa, ettei ole nähnyt perustelumuistiota eikä tiedä, mihin Niinistön halu vaihtaa kansliapäällikkö perustuu.

– Puolustusministerillä on syynsä vaihtaa. Mitkä ne perustelut ovat tarkemmin, niistä ei ole kuultu, Rantala toteaa.

Rantala sanoo yllättyneensä monien muiden tapaan siitä, ettei Räty voisikaan jatkaa tehtävässään. Rädyn jatkokautta pidettiin upseerienkin piirissä itsestään selvänä, mikä näkyy käytännössä siinä, että virkaan haki vain muutama henkilö eikä hakuprosessi noussut julkisuuteen.

Rantalan mukaan upseerikunnassa arvostetaan etenkin Rädyn koulutusta, laaja kokemusta ja osaamista puolustusvoimista, puolustuskyvystä ja kansainvälisistä tehtävistä. Räty on käynyt kadettikoulun toisin kuin Juusti.

– Kyllä varmaan upseerikunta on sitä mieltä, että Räty olisi parempi tai hyvä vaihtoehto tähän tehtävään, summaa Rantala.

Toivoisitteko, että puolustusministeri harkitsisi päätöstään vielä uudelleen?

– Tässä kohtaa ei ole sinällään mitään toiveita. Hän on ratkaisunsa tehnyt ja hänellä on perustelunsa, joihin hän nojaa, arvioi Rantala.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt