Antti Kaikkonen. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Puolustusministeri MT:lle: Naisille kutsunnat ja kolmen kuukauden palvelus

Antti Kaikkosen mukaan palvelu voisi liittyä esimerkiksi huoltovarmuuteen.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) ehdottaa Maaseudun tulevaisuudessa naisille kahden-kolmen kuukauden kansalaispalvelua ja osallistumista kutsuntoihin.

Nuorille naisille suunnattu palvelus olisi asevelvollisuutta kevyempi kansalaispalvelus tai vaihtoehtoisesti vapaaehtoinen varumiespalvelu. Tällaisella mallilla voitaisiin puolustusministerin mukan helpottaa esimerkiksi ikäluokkien pienentymisestä aiheutuvia ongelmia.

– Palvelu voisi liittyä huoltovarmuuteen tai väestönsuojeluun tai kansalaistaitojen perusteisiin ja siitä pitäisi olla hyötyä myös naisille itselleen. Asevelvollisuutta naisille se ei tarkoita, Antti Kaikkonen avaa MT:lle.

– Armeijaan tulijoiden määrä alkaa ikäluokkien pienentymisen vuoksi vähentyä 2030-luvun alkupuolella, jolloin naisten kansalaispalvelus ja mahdollinen naisten vapaaehtoinen varusmiespalvelu voisi helpottaa varuskuntien säilymistä, hän jatkaa.

Kaikkonen esittää myös, että naisille järjestettäisiin koko ikäluokkaa koskevat kutsunnat miesten tavoin.

– Siinä samalla saataisiin aikaan koko ikäluokan terveystarkastus ja voitaisiin antaa neuvontaa tai ohjausta elämässä eteenpäin, sillä monella voi olla vaikeuksia silloin elämänhallinnassa, Kaikkonen toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt