Puolustusministeri Jussi Niinistö. LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Puolustusministeri LM:ssä: Senaattikiinteistöt saa armeijan polvilleen, puna-armeija ei

Julkisen talouden suunnitelman mukaisesti puolustushallinnolta viedään rahaa porrastetusti vuodesta 2020 lähtien.

– Kannan huolta siitä, mihin suuntaan puolustusbudjetti muotoutuu, puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) sanoo Lännen Mediassa muun muassa Turun Sanomien julkaisemassa jutussa.

Hän aikoo antaa pääesikunnalle ohjauskirjeen, jossa linjataan säästöjä.

–  Jos minulta kysytään, niin tällä kertaa ei leikata kertausharjoituksista, ei maasto- tai alusvuorokausista eikä lentotunneista. Turvallisuustilanne on muuttunut. Kansallisen puolustuksen tasosta ei voida tinkiä. Nyt on keskityttävä jonkin aikaa perustyöhömme. Niinpä esitämme muita säästökohteita.

Niinistö väläyttää, että naisten vapaaehtoinen asepalvelus jäädytetään joksikin aikaa, esimerkiksi vuodeksi. Hän korostaa, ettei hänellä ole mitään naisten palvelusta vastaan.

Ministeriö esittää myös, että kriisinhallintatyöstä säästetään. Se tarkoittaa vähemmän osallistumista ja keskittymistä muutamaan operaatioon.

– Jokainen ymmärtää, että supistuksia on tehtävä. Vuonna 2020 maata hallitsee seuraava hallitus, mutta haluan nostaa ne jo keskusteluun, Niinistö sanoo.

– Aikoinaan puna-armeija ei saanut Suomen armeijaa polvilleen, mutta on vaara, että Senaattikiinteistöt saavat. Se nyhtää meidät puhtaiksi korkeilla vuokrillaan, mutta me käymme vastaiskuun, lupaa puolustusministeri.

Niinistö esittää, että Senaattikiinteistöt pilkotaan ja kiinteistöt on saatava takaisin puolustusvoimille.

– Mittamme on Senaatin (Senaattikiinteistöjen) kanssa nyt täynnä, hän niittaa Lännen Medialle.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt