Verkkouutiset

Puolustusministeri Jussi Niinistö: Hävittäjät mahdollista hankkia kahdesta eri maasta

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) ei poissulje tässä vaiheessa mitään vaihtoehtoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan on mahdollista, että Suomen Hornet-hävittäjien korvaava hankinta tehdään kahdesta eri maasta.

– Tässä vaiheessa ei ole sitäkään mahdollisuutta suljettu pois, Niinistö kommentoi asiaa Verkkouutisille.

Niinistön mukaan tilanne aiheuttaisi kuitenkin kysymyksen koneiden huollosta. Käytännössä pitäisi olla kaksi huolto-organisaatiota käytössä.

– Eihän se täysin mahdotonta ole Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön tiivistyessä nojata Ruotsin huoltoon, Niinistö puntaroi asiaa.

Niinistö ei ota kuitenkaan kantaa, voisivatko mahdolliset kaksi konetyyppiä tulla Ruotsista ja Yhdysvalloista.

– Tässä vaiheessa ei voi sanoa mitään.

Niinistö muistuttaa, että kahden eri valmistajan konetyypin käyttö ei olisi uusi asia. Ennen Hornet-hävittäjiä Suomella oli käytössä samanaikaisesti sekä ruotsalaisia Draken-hävittäjiä että neuvostoliittolaisia MiG-hävittäjiä.

Puolustusministeriö on vastikään saanut vastaukset tietopyyntöihinsä viideltä eri konetyypin valmistajalta. Tarjouspyynnöt lähtevät vuonna 2018.

– Tässä tiedon analysointivaiheessa pohditaan sitä, että yhdeltä vai kahdelta valmistajalta. Mitään ei ole suljettu pois. En sano, että valitaan vain kahdelta, mutta en sano, että valitaan vain yhdeltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)