Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Puoluesihteeri: Nopeat kannatusmuutokset mahdollisia keskustalle

Poliittisen keskustan puolueet ovat nousseet vallankahvaan henkilövetoisesti.

Keskustan puoluesihteerin Riikka Pirkkalaisen mukaan keskustassa analysoidaan aika vähän nykyistä politiikan asetelmaa, kertoo Suomenmaa.

Vuodesta 2010 lähtien populismin ja identiteettipolitiikan nousu on ollut kansainvälisestikin mullistava asia, ja niihin nojaavat puolueet ovat pystyneet hallitsemaan julkisen keskustelun agendaa pitkään.

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen mukaan laajan poliittisen keskustan puolueet ovat pystyneet nousemaan vallankahvaan tämän asetelman puristuksesta huolimatta, mutta se on tapahtunut hyvin henkilövetoisella tavalla.

Hän toteaa, että vuoden 2015 eduskuntavaalien aikaan keskustan nousun syy oli keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän valtavassa kiinnostavuudessa ja toiveikkuudessa, jota hän loi laajasti suomalaisiin.

– Nopeat kannatusmuutokset ovat keskustalle mahdollisia. Siihen ei kannata jäädä rypemään, että nykyinen kannatustilanne olisi lopullinen tai että joku muu puolue olisi paremmin onnistunut löytämään politiikan jujun tässä hetkessä, Pirkkalainen sanoi Suomenmaalle.

Henkilövetoinen politiikka SDP:n menestyksen taustalla

Pirkkalaisen mukaan menestys on kiinni myös sattumista.

– Henkilövetoinen politiikka näkyy nyt vahvasti SDP:n menestyksen taustalla. Perussuomalaistenkin tähdet ovat nyt kaikin puolin kohdillaan – populismi, identiteettipolitiikka ja henkilövetoisuus, Pirkkalainen totesi Suomenmaalle.

Pirkkalainen nostaa toisena identiteettipolitiikkaan nojaavana puolueena esille vihreät, joka on myös osoitus siitä, ettei kulku ole aina helppoa.

Pirkkalainen kertoo, että keskustalla on tällä hetkellä noin 3 100 ehdokasta kuntavaaliehdokasta. Keskusta on perinteisesti jättänyt ehdokashankinnan loppukirin varaan.

– Tavoitteesta puuttuu vielä 4 400 ehdokasta, ja sen määrän saaminen on iso työ. Kun ehdokasasettelu 9. maaliskuuta päättyy, pystymme haarukoimaan, mitkä tulostavoitteet ovat keskustalle mahdollisia, Pirkkalainen totesi Suomenmaalle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt