X
SULJE MAINOS
Peijaksen sairaalan päivystys ja ambulanssi Vantaalla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Puolueet MTV:lle: Sairaalahoidon tarve tärkeämpi mittari kuin tapausmäärät

Koronastrategian muuttaminen saa kannatusta.

Eduskuntapuolueet ovat yksimielisiä siitä, että sairaalahoidon tarpeen on jatkossa määritettävä koronarajoituksia ennemmin kuin tautitapausten määrän.

Suomeen ollaan lähiaikoina laatimassa uutta koronastrategiaa. MTV Uutiset kysyi eduskuntapuolueilta, pitääkö sairaalahoidon tarpeen määrittää koronarajoituksia jatkossa ennemmin kuin tautitapausten määrän.

Sähköpostilla toteutettuun kyselyyn vastasivat puolueidensa johtohahmoista Sari Essayah (kd.), Petri Honkonen (kesk.), Mari-Leena Talvitie (kok.), Harry Harkimo (liik.), Jussi Halla-aho (ps.), Anna-Maja Henriksson (r.), Niina Malm (sd.), Jussi Saramo (vas.) sekä Fatim Diarra (vihr.).

Sairaalahoidon kapasiteetti on ollut myös aikaisemmin merkittävä mittari hallituksen säätäessä koronarajoituksia. Nyt puolueet katsovat yli hallitus-oppositio-rajan, että jatkossa tapausmäärien tulisi olla yhä pienemmässä fokuksessa.

Essayah ja Talvitie muistuttavat pitkästä koronasta. He kuitenkin pitävät sairaalahoidon kapasiteettia jatkossa tartuntalukuja keskeisempänä mittarina.

– Pitkän covidin takia kenenkään ei pidä ajatella, etteikö tartunnoillakin ole väliä, vaikka vakavia tapauksia ei rokotusten takia niin paljoa enää olisi, Essayah linjaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt