Verkkouutiset

Puolet Venäjän kansasta on vaarassa joutua köyhyysrajan alapuolelle

Maailmanpankki varoittaa venäläisten köyhtymisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Peräti puolet venäläisistä on vaarassa ajautua köyhyysrajan alapuolelle, kertoo Moscow Times. Asia ilmenee Maailmanpankin Venäjän taloutta käsittelevästä raportista. Se löytyy tästä.

Tutkimuksen perusteella 21,4 miljoonaa venäläistä on pudonnut Venäjän kansallisen köyhyysrajan alapuolelle pelkästään tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Määrä vastaa 14,6 prosenttia maan väestöstä. Käytettävissä olevat tulot ovat puolestaan pudonneet keskimäärin liki 6 prosenttia.

Maailmanpankin mukaan 51 prosenttia venäläisistä on nyt ”alttiita köyhyydelle”. Tässä yhteydessä rajana pidetään alle 10 dollarin eli noin 9 euron tuloja päivässä. Venäjän huono taloustilanne on raportin mukaan ajanut monen keskiluokkaan kuuluvan venäläisen tulot tämän rajan alle.

Maailmanpankki on korjannut Venäjän talousennustettaan kaikesta huolimatta hieman aiempaa positiivisempaan suuntaan. Maan talouden arvioidaan kutistuvan vuoden loppuun mennessä 0,6 prosentilla. Aiemmin ennustettiin 1,2 prosentin laskua. Vuonna 2017 Venäjän talous kääntynee noin 1,5 prosentin kasvuun. Tämä on kuitenkin pitkälti kiinni öljyn hinnasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)