Heikki Vestman. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Punavihreä trolliarmeija on hyökännyt”

Kansanedustaja on huolissaan sananvapaudesta ulkoministeriin liittyvässä kohussa.

Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman on huolissaan ulkoministeri Pekka Haavistoon (vihr.) liittyvästä kohusta ja sananvapauden tilasta. Hänen mukaansa asiasta uutisoinut toimittaja on joutunut somehyökkäyksen kohteeksi.

– Punavihreä trolliarmeija on hyökännyt toimittaja Timo Haapalan kimppuun, koska hän ei ole ollut Pekalle kiva. Ja professori (Martin) Scheinin kehtaa syyttää arvostettua toimittajaa agendajournalismista ja maalittamisesta, Vestman ihmettelee yhteisöpalvelu Twitterissä.

Perustuslakiasiantuntijanakin toiminut Scheinin luonnehti Twitterissä Haapalan olevan ammatissaan sananvapauden suojaama toimittaja, mutta yhteiskunnallisena toimijana toimivan ”maalittajana, jonka vaikuttimena tai ainakin vaikutuksena on yritys vaientaa”. Scheininin mielestä Haapala on luopunut ammattietiikastaan ja toimii Haavisto-uutisoinneissaan agendajournalistina.

– Scheininin tviitit näyttävät agendajuridiikalta, Vestman sanoo.

Ulkoasiainhallinnon virkailijayhdistyksen puheenjohtaja, lähetystöneuvos Juha Parikka sanoi aiemmin Verkkouutisille, että luottamus Haavistoa kohtaan on horjunut pahasti.

– Luottamus ministeri Haavistoa kohtaan on horjunut henkilöstön keskuudessa erittäin pahasti. Ihmiset ovat ihmeissään siitä, mitä talossa tapahtuu, Parikka sanoi.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo katsoo puolestaan Pekka Haaviston nauttivan edelleen hänen luottamustaan.

– Onko tässä Haavistosta pelkästään kyse? Ehkä pitää katsoa laajemmin koko ulkoministeriötä, Ohisalo kommentoi asiaa.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt