Verkkouutiset

Puheloinen: ”Suomalaisina voisimme lopettaa omien asioidemme vähättelyn”

Puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen puolusti yleisen asevelvollisuuden säilyttämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Ari Puheloinen pitää jatkossakin tärkeänä yleisen asevelvollisuuden säilyttämistä, vaikka monissa muissa maissa on menty toiseen suuntaan.

– Vähän erikoisena pidän sellaista argumentaatiota, jossa meidän pitäisi siirtyä pois yleisestä asevelvollisuudesta, kun muutkin niin tekevät. Eikö meidän pitäisi tehdä ratkaisut omista lähtökohdista käsin? Puheloinen kommentoi asiaa Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan MTS:n seminaarissa tiistaina Helsingissä.

Puheloisen mukaan yleinen asevelvollisuus puolustaa paikkaansa niin valtion, yhteiskunnan kuin kansalaisenkin näkökulmasta.

Komentaja vertasi veronmaksuun

Valtion näkökulmasta kyse on siitä, kuinka taata kansalaisten turvallisuus ulkoisia uhkia vastaan. Yhteiskunnan näkökulmasta taas yleinen asevelvollisuus on kustannustehokas.

– Kansalaisen näkökulmasta taas yleisellä asevelvollisuudella on samankaltaisia piirteitä kuin veronmaksulla eli kansalainen voi näin antaa oman panoksensa yhteisen turvallisuuden hyväksi.

– Suomalaisina voisimme lopettaa omien asioidemme vähättelyn, komentaja summasi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)