Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

PS:n Ville Tavio: Uudet vaalit vaihtoehdoksi

Perussuomalaisten ryhmäjohtajan mielestä hallituspohjaa pitäisi harkita uudelleen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Tavion mielestä uusien vaalien pitäisi olla yksi vaihtoehto, kun pääministeri Antti Rinne (sd.) jätti tänään tiistaina hallituksensa eronpyynnön.

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuivat tänään epävirallisesti SDP:n puheenjohtajan Antti Lindtmanin johdolla. Palaverissa sovittiin, että uudet hallitustunnustelut käydään perustuslain mukaisesti. Nykyiset hallituspuolueet ovat kuitenkin viestittäneet halustaan jatkaa nykyisellä hallituskokoonpanolla.

– Eihän tämä kovin demokraattiselta vaikuta. Pääministerin vaihto on aika pettymys. Kyllä pitäisi harkita koko hallituspohjaa uudelleen tai sitten uudet vaalit, Ville Tavio sanoi tapaamisen jälkeen eduskunnassa.

Tavio sanoi perussuomalaisten toivovan, että SDP valitsisi seuraavaksi pääministeriksi kokeneen edustajan eikä ”mitään täyttä broileria”.

– Tämä on yksi sirkus. Sieltä on nyt SDP:n varapuheenjohtaja (Sanna Marin) ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja (Antti Lindtman) molemmat ilmoittaneet halukkuutensa tehtävään. Ei tätä kansalta kysytä, vaan SDP näyttää keskenään valitsevan pääministeriä ja hallituskumppaneille tämä näyttää sopivan, Tavio moitti.

Tavion mielestä kumpikaan SDP:n pääministerikandidaateista ”ei ole kovin hyvä”.

”Mallia Kataisen hallituksen vaihtumisesta Stubbiin”

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajan Päivi Räsänen sanoi toivovansa, että käytäisiin aidot keskustelut nyt, kun hallitustunnustelut aloitetaan.

– Se kokoonpano, joka lähtee hallitusta muodostamaan, toivon, että siinä käytäisiin hallitusneuvottelut sillä tavalla, että käytäisiin myös asioita läpi, Räsänen sanoi.

Räsäsen mielestä voitaisiin ottaa mallia siitä, kun pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallitus vaihtui Alexander Stubbin (kok.) hallitukseksi. Silloin käytiin hallitusohjelmaneuvottelut, joista laadittiin useamman sivun pöytäkirja, jossa tarkennettiin hallitusohjelmakirjauksia.

– Se on vähintä, mitä tässä pitäisi tehdä, jotta luottamusta saadaan palautettua, Räsänen totesi.

Lue myös:

Kai Mykkänen: Kuittaako keskusta vasemmistohallituksen jatkon?
Antti Lindtman: Uudet hallitustunnustelut perustuslain mukaan

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt